www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Gorinchem (21)

Een bloeiende Weigelia aan de Schuttersgracht in Gorcum
Een bloeiende Weigelia aan de Schuttersgracht in Gorcum

Maandag 23-11-2009

Maandagochtend. Op onze laatste dag in Holland. Grijze wolkenflarden jagen langs de hemel en laten malse buien los boven de straten waar mensen en kinderen zich naar hun werk of hun school haasten. Wij daarentegen slapen wat uit. Ik neem een aangenaam en langdurig ligbad, een luxe die we aan boord uiteraard niet bezitten. Daarna rijden we langs Barbara en ik breng haar en Ans bij Oma Steers en rijd nog één keer naar de binnenstad.

 

De buien zijn overgegaan in een mistroostige miezerende regen. Op de Schuttersgracht achter het pand van V&D staat een struik in bloei (foto hierboven). Het lijkt op een witte Weigelia. Vroeger in Deil stond er eentje bij onze achterdeur. Je denkt misschien wel dat hij voor de tweede keer bloeit vanwege de ongewoon warme novembermaand. Het komt echter vaker voor dat ze in de nazomer nog een keer bloeien. Bij V&D koop ik voor 29 euro een kleine koffer met wieltjes en een trekstang, die voldoet aan de voorgeschreven afmetingen voor handbagage (55 x 35 x 25 cm) De dameshandtas van Ans kan er gemakkelijk in en we hebben immers nogal wat boeken bij ons. Met Barbara haal ik Nikita en Esri uit school en breng de hele schare nog een keer naar Oma Steers. Vanavond zullen we onze koffers inpakken en proberen nog wat afleveringen van "Gooische Vrouwen" te zien. Die DVD´s hoeven dan niet meer mee.

 

Vanavond kookt Ans voor ons haar fameuze Indische schotel. Morgenochtend om vijf uur gaat de wekker. Morgenavond zijn we weer terug aan boord. Op de weerkaartjes zie ik dat er sprake is van hoge drukken in de buurt van Kreta. Het is er de komende week zonnig, 25° Celsius met een lichte noordwestenwind. Terug naar boven