www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Gorinchem (10)

In de serre van Gasterij De Os en Het Paard. Vlnr. Jacqueline, Tom, Ad, Inge en Ans
In de serre van Gasterij De Os en Het Paard. Vlnr. Jacqueline, Tom, Ad, Inge en Ans

Donderdag 12-11-2009

Opnieuw breek ik met de regel om niet alsmaar foto´s van diners op te nemen. Het was gisteravond in Deil zó gezellig met Ad, Inge & Jacqueline in Gasterij "De Os & Het Paard" dat ik een uitzondering maak. We kregen van eigenaar Wouter (de zoon van de enkele jaren geleden overleden oprichters Kees & Lyda Klein) een mooie plaatsje in de serre, die vader Kees eind jaren ´80 liet maken voor de ingang (foto hierboven). We kregen ook een prima 4-gangenmenu voorgezet waarin het hoofdgerecht de beroemde "biefstuk van Kees" was, een tournedos van het blonde aquitaanse rund. En verder haalden we zóveel oude herinneringen en verhalen op dat het half twaalf was voor we er erg in hadden.

 

Vandaag haal ik voor de zekerheid bij een computerwinkel in de stad voor 8 euro een nieuw USB-kabeltje voor mijn WiFi-antenneadapter. Het oude is óf in Kreta aan boord blijven liggen óf het is uit mijn laptop-tas gevallen bij de chaotisch verlopen veiligheidscontrôle op het vliegveld van Athene. ´s Middags bezoek ik mijn interniste in het Beatrixziekenhuis. Mijn bloeddruk is goed, de uitslagen van bloed (o.a. glucose, cholesterol - LDL én HDL - en nierfuncties) en urine zijn goed en een ter plekke geregeld ECG ziet er in mijn ongeoefende ogen ook goed uit. In de apotheek haal ik een nieuwe voorraad anti-hypertensiva.

 

Morgen rijd ik opnieuw naar Twente. Dit keer naar Almelo voor het getuigenverhoor in de strafzaak tegen Jansen Steur. Ik zie verbaasd op de website van RTVOost dat er nu al een interview met me wordt aangekondigd voor het programma "In de Wandelgangen" van morgenavond:

 

Nieuws- en actualiteitenprogramma

Uitgerekend op vrijdag de 13e wordt hij gehoord in de strafzaak tegen oud-neuroloog Jansen Steur. Voormalig topman Tom Zijlstra van het Medisch Spectrum Twente wil zelfs een strafproces tegen zichzelf om voor eens en altijd duidelijk te hebben dat hem destijds geen blaam trof met deze verslaafde en disfunctionerende specialist. Het programma 'In de Wandelgangen ' heeft vanavond een exclusief gesprek met Zijlstra die de wereld rond zeilt, maar voor even terug is in Nederland.

Bij TV Oost: vanavond om 21.15, 22.15 en 23.15 uur

 

Toe maar, een exclusief gesprek! Het komt me nogal prematuur voor. Eerst maar eens zien hoe het verhoor loopt. Ze laten er geen gras over groeien, die Tukkers. Het klopt wél dat ik onlangs in mijn weblog schreef dat ik het betreurde dat het Openbaar Ministerie overweegt om ook de rechtspersoon MST te vervolgen en niet de individuele bestuurders. In het laatste geval zou namelijk het doen (en vooral het laten) van iedere bestuurder in de zaak gewogen worden. Zie ook hier in TC/Tubantia.  Terug naar boven