www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Gorinchem (12)

Bij het gerechtsgebouw in Almelo. Foto in Tubantia van Lenneke Verbeek
Bij het gerechtsgebouw in Almelo. Foto in Tubantia van Lenneke Verbeek

Zaterdag 14-11-2009

Het eten is uitstekend in Bistro "De Poort" op de Lingesluis in het hartje van Gorcum. Het is vertrouwd gezellig met schoonzusje Mieke en Ans´broer Cees, vroeger regelmatig opstapper aan boord op onze voorjaarstochten. Daarna kijken we tot laat met Barbara & Michel naar ettelijke afleveringen op DVD van de vermakelijke TV-serie "Gooise vrouwen".

 

Vanochtend zie ik op Uitzending gemist van RTVOost het interview met Rob Vorkink voor het brandend haardvuur. Hij heeft het inderdaad nogal ingekort en daardoor gaan helaas een aantal nuances verloren die ik had aangebracht. Het is jammer dat in de media altijd alles zo kort mogelijk moet. Het maakt het voor lezers moeilijk om vast te stellen hoe zaken zich nu werkelijk afgespeeld hebben. Enfin, ik ben anderszijds ook niet echt ontevreden over het interview.

Daarna kijk op de website van TCTubantia. Mijn interview met Lucien Baard staat er nog niet op. In mijn mailbox vind ik echter het concept. Ik had Lucien Baard namelijk gevraagd om het eerst aan me te mailen, zodat ik nog correcties kon aanbrengen. Ik bel hem op maar hij neemt niet op. Daarom neem ik de tekst over in Word, verbeter en nuanceer een paar dingen en mail het terug. Het is tien uur. Een halfuur later staat het interview op de site, met als tijdstip van plaatsing 10.19 uur. Zonder mijn verbeteringen en nuances. Dat vind ik jammer, ik had dat niet van Lucien Baard verwacht. Nu verwart hij bijvoorbeeld Kerst 2003 (toen Jansen Steur me zélf belde - we lagen met onze boot in Antwerpen - om te melden dat weer beter was en weer wou werken) met eind februari 2004 (toen ik een rapport van zijn psychiater ontving, die meldde dat JS genezen was) Voor wie het wil weten plaats ik onder de knop beneden aan dit verslag de door mij gecorrigeerde tekst, de tekst dus zoals ik hem had willen zien afgedrukt.

 

Lucien Baard schrijft onderaan zijn artikel: "Tot nu toe is echter nergens naar voren gekomen dat het MST destijds inderdaad alle dossiers heeft gelicht. Ook Lemstra zegt daar niets over" In mijn gesprek eerder deze week in het MST zei Kingma ook dat hij nooit eerder van die file-search door de neurologen in 2004 hoorde. Ik heb het vanochtend eens nagezocht op mijn weblog. Wat blijkt? Op 24-01-2009 schreef ik er dit over:

 

"Ik neem opnieuw contact op met de inspecteur en overleg met hem over de aanpak. We zijn het eens: de neuroloog kan niet in het ziekenhuis terugkeren. De patiënten moeten allemaal geïnformeerd worden, een adequate behandeling krijgen en zo nodig geholpen worden als ze naar andere ziekenhuizen verwezen willen worden en bij het opstellen van schadeclaims. De neurologen zullen een intensieve file-search instellen om mogelijke andere gevallen op te sporen. Ook het stafbestuur stemt in met deze lijn"

 

Waarvan acte. Het had dus bij MST, justitie en pers al bijna 10 maanden lang bekend kunnen zijn. Ik heb het bovendien in april bij de Commissie Lemstra herhaald:

 

"In januari/februari (2004 - TZ) informeerde Petra Poels hem (TZ) over een aantal verkeerde diagnoses. Het waren er nog geen tientallen, maar iedere week kwamen er enkele bij. Besloten is toen een file search te doen om ook alle door Jansen afgesloten patientendossiers tegen het licht te houden" (citaat uit het geautoriseerde verslag van mijn getuigenis d.d. 9 april 2009 voor de Commissie Lemstra).

 

De commissie deed er echter inderdaad niets mee. Waarom eigenlijk niet?

 

´s Middags rijden we langs Inge Hogerdijk. In Wijnhuis Heukelum halen we een doos Malbec uit Argentinië. Daarna rijden we via Leerdam naar de A2. We zijn op weg naar mijn broer Wiebe en zijn vrouw Marina in Vijfhuizen bij Haarlem. Op de Vijfhuizerdijk eten we met zijn vieren in Restaurant "De Ouwe Meerpaal" en praten een halfjaar bij. Daar doen we de hele genoeglijke avond lang over. Terug naar boven

gecorrigeerd_interview_met_lucien_baard_13_nov.htm