www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Gorinchem (13)

Buffet in Fort Vuren. Vlnr. Tessa, Rommert, Barbara, Michel, Jeffrey, Bas en Ans
Buffet in Fort Vuren. Vlnr. Tessa, Rommert, Barbara, Michel, Jeffrey, Bas en Ans

Zondag 15-11-2009

Vandaag ontmoeten we de kinderen met aanhang in de De Herberg van Fort Vuren bij Gorcum. We hadden hoop dat ze er dit keer - en dat zou voor het eerst zijn - allemaal zouden zijn. Helaas, een dag of tien geleden liet Ans´zoon Derrick tot zijn (en onze) spijt weten dat zijn werkschema veranderd was en dat hij precies dit weekend weer met een Rijncruise mee moest (Derrick is hotelmanager op een cruiseschip). Vanochtend meldt mijn dochter Floor dat ze zich ziek en moe voelt en niet in staat van de partij te zijn. Ze zal toch niet de Mexicaanse griep hebben? Maar er is ook iets anders met haar aan de hand. We weten het al veel langer maar het moet nu maar eens verteld worden: Floor (31) is zwanger! Ze is nu in het begin van het tweede trimester (16e week) en is uitgerekend voor medio april volgend jaar. Dan word ik dus voor het eerst grootvader. 

 

Met een afgeslankt gezelschap hebben we toch een erg leuke middag op het fort. Als we aankomen zitten mijn zonen Rommert en Bas er al. Er wordt een uitgebreid buffet voor ons neergezet. Ondanks het kille, regenachtige weer is het knus in de kelderachtige ruimte (foto hiernaast en drie andere hier), die door een houtkachel goed warm wordt gestookt. Bas vertelt dat de oude auto van Tessa, die we destijds voor hem kochten, stuk is. Hij had er al eerder forse onkosten aan. Het lijkt er nu op dat de accu het begeven heeft. Hij overweegt de auto via Marktplaats te verkopen. Misschien is dat wel verstandig. Je kunt hem nog wel een keer extra geld voor die auto geven maar eigenlijk is een auto te duur voor hem. Of hij stelt zijn prioriteiten verkeerd. Rommert heeft met oude Ford K´tje van Ans meer geluk, dat rijdt nog steeds prima.

Tegen het vallen van de avond lopen we over de Waaldijk naar de parkeerplaats. Boven kasteel Loevestein aan de overkant en Gorcum in het westen breekt de bewolking open. De stralen van de ondergaande zon flitsen fel over de rivier en zetten alles in een laatste, dramatisch licht.

 

Bij Barbara thuis kijken we ´s avonds nog een seizoen van hilarische afleveringen van de TV-serie "Gooise Vrouwen"

 

Website-lezer Gerard Eling meldt per e-mail dat het laden van dit Reislogboek momenteel erg veel tijd kost. De site is ineens bijzonder traag geworden, zegt hij, en blijft bij het laden soms hangen. Terwijl ik niets veranderd heb aan de opzet, de instellingen en e.d. Dat is vervelend. Tot dusver kwam die klacht - als de Logboekpagina tegen het eind van ieder halfjaar erg lang werd - wel eens van gebruikers van de browsers van FirefoxSafari en Google Chrome, maar nooit van gebruikers van Windows Explorer (behalve als ze een slechte Internetverbinding hadden) Het vermoeden was dat de oorzaak ligt in het feit dat het sitebeheersprogramma van de firma Maakum exclusief rond Explorer is gebouwd. Maar Gerard gebruikt zelf Explorer. Overigens heb ik hier in Nederland tot dusver geen enkel probleem om de langere pagina´s op het scherm te krijgen. Misschien ligt het dus aan de kwaliteit van de Internetverbinding van Gerard (snelheid en stabiliteit, draadloos of vast) Ik zou graag willen horen of anderen er ook problemen mee hebben. Ook als het bij hen wél goed gaat. Bij voorbaat dank! Overigens heb ik ook wel eens overwogen om de Logboekpagina´s in te korten door niet ieder halfjaar maar ieder kwartaal een nieuwe pagina te beginnen. Dat zou mogelijk helpen. Het bezwaar is dan echter weer dat het linker keuzemenu erg lang gaat worden. Terug naar boven